حجتالاسلام رفیعی در دومین شب عزاداری بیت رهبری:
علمدار کربلا مصداقی از اطاعت محض از “ولایت” است
تمام وجود علمدار کربلا اطاعت محض از ولایت و امامت بود چراکه در حادثه تیرباران پیکر پاک امام حسن(ع) هنگامی که امام حسین(ع) به او دستور دادند شمشیر را غلاف کن، فرمود چشم؛ فرمود برو آب بیاور، فرمود چشم.
استاد حوزه علمیه قم در دومین شب عزاداری در بیت رهبری گفت: تمام وجود علمدار کربلا اطاعت محض از ولایت و امامت بود چراکه در حادثه تیرباران پیکر پاک امام حسن(ع) هنگامی که امام حسین(ع) به او دستور دادند شمشیر را غلاف کن، فرمود چشم؛ فرمود برو آب بیاور، فرمود چشم.
به گزارش فارس، شب گذشته و در دومین شب سوگواری شهادت امام حسین(ع) در بیت رهبری حجتالاسلام ناصر رفیعی استاد حوزه علمیه قم در سخنانی به تشریح قیام عاشورا پرداخت.
وی در ابتدای سخنرانی خود با اشاره به ستایش حضرت ابوالفضل العباس(س) توسط معصومین و بهویژه امام سجاد(ع) گفت: اگر این ستایشها و مدحها نبود زیارت حضرت عباس(ع) که توسط امام صادق(ع) به ابوحمزه ثمالی تعلیم شد، کافی بود.
رفیعی با اشاره به دو دسته صفت که در این زیارت حضرت عباس(س) به آن موصوف شده است، افزود: این صفتها «ایجابی» و «سلبی» است که در بخش ایجابی عنوان میشود که شهادت میدهم که تسلیم، وفادار و خیرخواه امامت بودی و با بصیرت راهت را انتخاب کردی.
وی با اشاره به صفتهای سلبی در این زیارتنامه ادامه داد: شهادت میدهم ضعف و سستی در تو نبود.
حجتالاسلام رفیعی در ادامه با اشاره به آیات 146، 147 و 148 سوره آلعمران این آیات را منطبق بر اصحاب امام حسین(ع) بهویژه حضرت عباس(ع) دانست و با اشاره به شان نزول آن در جنگ احد تاکید کرد: در آیه 146 صفات رزمندگان و پاسداران اسلام بیان میشود و آیه 147 دعای رزمندگان و پاسداران اسلام و آیه 148 پاسخ خدا به دعای آنان است.
وی با قرائت آیه 146 سوره آلعمران که میفرماید« وَکَأَیِّن مِّن نَّبِیٍّ قَاتَلَ مَعَهُ رِبِّیُّونَ کَثِیرٌ فَمَا وَهَنُواْ لِمَا أَصَابَهُمْ فِی سَبِیلِ اللّهِ وَمَا ضَعُفُواْ وَمَا اسْتَکَانُواْ وَاللّهُ یُحِبُّ الصَّابِرِینَ» تصریح کرد: در این آیه 5 صفت برای رزمندگان جبهههای اسلام برشمرده میشود که آن خدایی بودن، صبور بودن و همچنین صفات سلبی یعنی نداشتن وهن، ضعف و استکانت است.
رفیعی با تعریف سه صفت وهن، ضعف و استکانت افزود: وهن به معنای ضعف در عزم و تصمیمگیری است و ضعف همان ضعف جسمی است و استکانت به معنای کرنش در برابر دشمن است که داشتن این سه صفت موجب سقوط میشود.
وی با اشاره به قطعهای از دعای کمیل که در آن میگوید: «قو علی خدمتک جوارحی و اشدد علی العزیمه جوانحی» تاکید کرد: حضرت عباس(س) در کنار قدرت جوارح دارای عزم راسخ بود.
این استاد حوزه علمیه در این بین به برخی مشکلات جوانان جامعه اشاره کرد و افزود: جوانی که میگوید میداند اعتیاد و … بد است اما میگوید نمیتواند آن را کنار بگذارد، نشانه ضعف عزم اوست و این جوان با اینکه قبح کار خود را میداند عزم راسخ برای ترک آن ندارد.
حجتالاسلام رفیعی با اشاره به بخشی از زیارت حضرت عباس(س) که میگوید: «اشهد انک لم تهن» این بخش از زیارت را برگرفته از آیه 146 آلعمران دانست و با بیان برخی روایات درباره عاشورا گفت: آیا کسانی که در کربلا بودند نمیدانستند باید امام حسین(ع) را یاری کنند؟
وی با اشاره به داستان فردی به نام «هرثمة بن ابومسلم» افزود: این فرد در صفین در لشکر امام علی(ع) بود و امیرالمومنین(ع) هنگامی که به کربلا رسید توقف کرد و از خاک آن بوئید و بوسید و گفت «خوش به حالت ای خاک کسانی از تو بلند میشوند که بدون حساب وارد بهشت میشوند و رو به امام حسین(ع) کرد و گفتند صبر کنید.
رفیعی ادامه داد: هرثمه در کربلا به امام حسین(ع) گفت که من ابتدا این سخن را مسخره میکردم اما پدر شما خبر این روز را داده بود و گفته بود که در گذشته و آینده چنین انسانهایی نخواهند بود و هنگامی که امام حسین(ع)، از هرثمه درباره موضعش پرسیدند، او گفت: نه با تو و نه علیه تو خواهم بود من بچه کوچک دارم.
به گزارش فارس، حجتالاسلام رفیعی با بیان اینکه انسانی که وهن و سستی دارد نمیتواند توبه کند، در مقابل هرثمه مثالی از فداکاری حضرت عباس(س) زد و گفت: حضرت عباس(ع) سه برادرش را جمع کرد و به آنها گفت جلو بروید تا آنکه شما را کشته ببینم و یاری شما در حق فرزند رسول الله(ص) را ببینم.
وی در ادامه با اشاره به دلایل کرنش انسان در برابر دشمن افزود: این دلایل «ضعف بینش» و «تعلقات» است که به نظر من «تعلقات» تاثیر بیشتر دارد.
رفیعی با اشاره به 3 نامه امام حسین(ع) به برادرش محمد حنفیه در مدینه، مکه و کربلا، با قرائت نامه سوم تاکید کرد: در این نامه امام حسین(ع) یک جمله میگویند که «فَکَأنّ الدُّنیا لَمْ تَکُنْ وَکَأنّ الآخِرَهَ لَمْ تَزَلْ» به این معنی که گویا که دنیا اصلا نبوده است و آخرت هرگز از بین نمیرود.
وی افزود: این به معنی آن است که دنیا ارزش آن را ندارد که آن را به حرام گذراند و باید تعلقات خود را کم کنند.
این استاد حوزه علمیه قم با اشاره به آیه «لایریدون علوا فی الارض و لا فسادا» تاکید کرد: این آیه باید نصب العین مسئولان باشد و باید تعلقات خود را کم کنند.
وی در پایان با اشاره به آیات 147 و 148 آلعمران که میفرماید: «وَمَا کَانَ قَوْلَهُمْ إِلاَّ أَن قَالُواْ ربَّنَا اغْفِرْ لَنَا ذُنُوبَنَا وَإِسْرَافَنَا فِی أَمْرِنَا وَثَبِّتْ أَقْدَامَنَا وانصُرْنَا عَلَى الْقَوْمِ الْکَافِرِینَ ?147? فَآتَاهُمُ اللّهُ ثَوَابَ الدُّنْیَا وَحُسْنَ ثَوَابِ الآخِرَةِ وَاللّهُ یُحِبُّ الْمُحْسِنِینَ(148)» گفت: دعای رزمندگانی که آن 5 صفت دارند استغفار و دعای پیروزی است که خداوند ثواب دنیا و آخرت را به آنها میدهد.
رفیعی با اشاره به حادثه تیرباران پیکر پاک امام حسن(ع) در تشییع جنازه آن امام مظلوم، افزود: تمام وجود علمدار کربلا اطاعت محض از ولایت و امامت بود چراکه در حادثه تیرباران پیکر پاک امام حسن(ع) هنگامی که امام حسین(ع) به او دستور دادند شمشیر را غلاف کن، فرمود چشم؛ فرمود برو آب بیاور، فرمود چشم.
وی ادامه داد: عصر تاسوعا و شب عاشورا هنگامی که شمر امان نامه آورد فرمود«لعنت بر خودت و امان نامهات» که با این سخن دل حضرت زینب (س) را شاد کرد.
منبع:خادم نیوز
برچسب ها : امام خامنه ای , وبلاگ شـــاقــــول , ابوالفضل , ولایت , حسین زمان ,